Ruiterbewijs halen bij Manege Filip Dros

Manege Filip Dros

Wanneer jij serieus bent in het leren paardrijden op hoog niveau en eventueel zelfs aan wedstrijden mee wil gaan doen, dan is een ruiterbewijs een must. In de omgeving van Rotterdam kun je vanaf 12 jaar terecht om je ruiterbewijs te halen bij Manege Filip Dros.

Ruiterbewijs halen in de omgeving van Rotterdam

Je ruiterbewijs halen doe je bij Manege Filip Dros niet alleen snel, maar ook op een leuke en leerzame manier. Ervaren instructeurs kunnen je de technieken van het paardrijden perfect bijbrengen, maar besteden ook veel tijd aan het leren van de juiste omgang met paarden. Om goed te kunnen paardrijden moet jouw communicatie met het paard namelijk in orde zijn. Het paard moet begrijpen wat jij van hem wil, maar tegelijkertijd moet jij belangrijke signalen kunnen herkennen dat het paard bijvoorbeeld gestrest is of ergens pijn heeft. Bij Manege Filip Dros in Rotterdam leer je deze facetten van paardrijden en nog veel meer.

Theoriegedeelte van het ruiterbewijs

Het halen van je ruiterbewijs bestaat altijd uit twee delen. Je moet een theorie examen afleggen, bestaande uit een meerkeuzetoets over belangrijke kennis die is benodigd om met paarden om te gaan zoals kennis over materialen en over de gezondheid van paarden.

Praktijkexamen ruiterbewijs afleggen bij Manege Filip Dross

Daarnaast moet je twee praktijkexamens doen. De eerste bestaat uit het laten zien dat je de verzorging van paarden doorhebt. Je zal het paard poetsen en opzadelen. De commissie let goed op jouw communicatie met het paard en de reactie van het paard. Als laatste zal je in de rijbak van Manege Filip Dros laten zien hoe goed je bent in het zadel. Het tweede praktijkexamen kan je bijvoorbeeld worden gevraagd om een lage sprong te doen vanuit draf of galop en zal je tevens naar buiten gaan om deel te nemen aan het verkeer.  Bij manege Filip Dros wordt je goed begeleid in alle facetten van het ruiterbewijs, zodat je goed voorbereid het examen in kunt gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *